Een betrouwbare elektricien kiezen? Lees onze adviezen!

2 september 2020
 Categorie├źn: Elektriciens, Blog

Delen  

Een elektricien, installateur of elektromonteur inschakelen is onmisbaar bij lastige klussen in je woning of bedrijf waar elektriciteit bij betrokken is. Denk aan projecten als het vervangen van de groepenkast, het veilig aanleggen van elektriciteit in de tuin of als je elektra wilt laten aanleggen in een erker of uitbouw. De kleinere klussen kunnen veel mensen zelf. Maar wil je voor save gaan, werk op maat geleverd krijgen of ben je gewoon onhandig: schakel dan zeker een elektromonteur in. Maar hoe kies je een betrouwbare partner om jouw elektriciteitsklus tot een goed einde te brengen. Waar moet je precies op letten tijdens het selectieproces? Gebruik onze adviezen om de juiste keuze te maken!
Doe online vooronderzoek en vergelijk

Wanneer je een betrouwbare en voordelige elektricien zoekt, is het slim om te beginnen op internet. Bekijk welke elektromonteurs er in jouw regio beschikbaar zijn. Vaak zijn er via Google genoeg reviews te vinden. Klantbeoordelingen geven, zeker als het er veel zijn, een behoorlijk betrouwbaar beeld van wat je van de dienstverlening en prijs kunt verwachten van het betreffende elektrobedrijf. Zoek vervolgens bij de kandidaten die je voorgeselecteerd hebt de bedrijfspagina op. Erkende elektro- en installatiebedrijven zijn standaard aangesloten bij brancheverenigingen. Professionele installateurs en elektromonteurs vermelden op hun website altijd over welke certificaten ze beschikken. Voor jou als klant betekent dit dat je extra garanties hebt op een goede dienstverlening, bedrijfsverzekering en verzekerd bent van kwalitatief hoogstaand werk voor een eerlijke prijs. En mocht er achteraf iets defect raken, dan ben je bij een erkende monteur vaak nog een tijd verzekerd.
Ga het gesprek aan

Wanneer het een grote elektriciteitsklus betreft of een opdracht die topkwaliteit verreist, denk aan het installeren van een groepenkast, is het verstandig om de kandidaten voor een vrijblijvend gesprek uit te nodigen. Vraag om goed advies en om een offerte op maat, die gespecificeerd is. Vaak geeft een adviesgesprek al een goed beeld van de betreffende elektricien. Professionele elektromonteurs zullen je van eerlijk advies voorzien, met oog voor de beste prijs-kwaliteitverhouding in jouw situatie. Verder zetten professionals je niet onder druk om de offerte te tekenen, maar laten de vervolgstappen aan jou.
Vergelijk minimaal drie offertes met elkaar

Zorg ervoor dat je minimaal drie aanbieders spreekt en/of een offerte laat opmaken, zodat je goed vergelijkingsmateriaal hebt. De kans dat je een verkeerde keuze maakt, wordt hiermee een stuk kleiner. Het slimste is om te vragen om gespecificeerde offertes, waarin arbeidsloon, het ingeplande aantal werkuren en de kosten van elektrische onderdelen en benodigdheden apart vermeld staan.